Sinema Dünyasını Kasıp Kavuran En İyi Film Serileri
Film Önerileri

8 dk okuma

Birçok kişinin seyir zevkine doyamayıp tekrar tekrar izlemek istediği bazı yapımlar var. Bu serilerden kendinize uygun olanını seçerek başlangıç yapabilir ve ailenizle yaptığınız film gecelerine daha fazla keyif katabilirsiniz. Zamanında sinemalarda gişe rekorları kıran bu seriler, günümüzde arkadaş buluşmalarına ve dinlenme gecelerine ortak oluyor. İşte hâlâ konuşulan en iyi film serileri…

Büyülü Dünyanın Sihirli Yolculuğu: Harry Potter Serisi

En iyi film serileri listesinde ilk durağımız Harry Potter serisi. Günümüzde bu seriyi dilinden düşürmeyen ve yakınlarına yapım ile ilgili argümanlardan bahsedenlerin sayısı bir hayli fazla. Bunu anlamak mümkün çünkü Harry Potter film serileri öyle bir enerjiye sahip ki izlemeyenlerin bile ilgisini çekiyor.

Konu: Harry Potter’ın ailesi ağır bir trafik kazasında hayatını kaybeder. Yetim ve öksüz kalan Harry’nin sığınacağı tek yer ise teyzesinin evidir. Harry artık 11 yaşındadır ve yetenek ve hayalleri gün yüzüne çıkar. Bunun üzerine Hogwarts büyücülük okuluna davet edilir ve böylece artık hayattaki tek amacı ailesinin kazasına neden olanları cezalandırmak olur.

Orta Dünya’nın Epik Destanı: Yüzüklerin Efendisi Serisi

Hâlâ birçok insanın bilgisayarını evdeki televizyonlara bağlayarak büyük keyifle izlediği bir seri daha var: Yüzüklerin Efendisi. Fantastik film serileri arasında kayda değer bir yere sahip olan Yüzüklerin Efendisi, J.R.R Tolkien tarafından kaleme alınan üç kitaplık bir roman serisi. Ayrıca 20. yüzyılın en büyük edebi eserlerinden biri olma bayrağı da taşıyor. Dünya çapında milyonlarca hayranı bulunan efsane serinin kökleri ise yazarın gençlik yıllarına dayanıyor.

Konu: En iyi film serileri listesinin ayrılmaz parçası Yüzüklerin Efendisi, yıllar önce üretilen tılsımlı bir yüzük üzerine kurgulanır. Bu yüzük, Orta Dünya topraklarına kandan başka bir şey getirmez ve üretiminden yıllar sonra gün yüzüne çıkar. Frodo, amcasının kendisine verdiği yüzüğün nelere yol açacağından habersizdir. Sonrasında büyücü Gandalf’ın anlattıklarıyla dehşete kapılır. Bu yüzük ve ortaya çıkacak savaşlardan kurtulmanın tek yolu ise Suron’u yok etmekten geçer. Çok geçmeden bir ekip toplanır ve artık Orta Dünya’nın kaderi bu insanların elindedir.

Kahramanların Sonsuz Savaşı: Marvel Sinematik Evreni

Marvel film serileri, 20’den fazla yapıma sahip ve sahip olduğu evren, hâlâ günümüzün en çok konuşulan sanal evrenlerden biri. İzleyiciye süper kahramanların büyülü dünyasını sunan Marvel Sinematik Evreni; kötüler, olağanüstü güçler, karmaşık ilişkiler ve daha fazlasını sunuyor. Bu heyecan verici macerayı aktaran Avangers serisi, ise bir düğüm gibi birbirine bağlanan 11 yıllık soluksuz bir evren sunuyor. Marvel, “Evdeki Media Player’a takayım da uzun süre izleyeyim dediğiniz bir seri olacak!

Galaksiye Yolculuk: Star Wars Serisi

Herkesin izlenmesi gereken film serileri arasına bir kez de olsa adını yazdıran Star Wars’ı izlediniz mi? Sinema tarihinin en kült yapımı olan Star Wars, aynı zamanda en yüksek ticari başarıya sahip bilim kurgu serisi olarak kabul ediliyor. Luke Skywalker, Darth Vader, R2-D2, Prenses Leia, Han Solo ve C-3PO gibi karakterleri kültleştiren seri, içerdiği en ufak detayla bile muazzam etki bırakıyor. Kuşaklar boyunca sinema sevenlerin gönlünde taht kuran seriye hemen şimdi başlayabilirsiniz.

Casusluk Dünyasının İkonik Hayaleti: James Bond Serisi

En iyi film serileri arasına adını altın harflerle yazdıran James Bond’a göz atmanın vakti geldi. Jamaika’da Doktor No hakkında araştırma yapılan bir ajanın öldürülmesini konu alan seri, bilhassa polisiye ve aksiyon serilerine ilgi duyanların favorisi. Doktor No’ya ait araştırma yapan ajan öldürüldükten sonra araştırma dosyası kayıplara karışır ve İngiliz Gizli Servisi’nde gözde ajan James Bond bu görev için atanır. Bundan sonrası ise bolca aksiyonlu ve heyecanlı olacaktır. Nefeslerinizi tutmaya hazır olun, iyi seyirler!

Oyuncakların Kalbindeki Macera: Toy Story Serisi

Toy Story, birçoğumuzun çocukluğunda çalıştığı bir seri. Buzz Lightyear isimli yeni oyuncak Andy’e doğum gününde hediye edilir. Yeni oyuncağını çok seven Andy, eskiden çok sevdiği Woody’e olan ilgisini kaybeder. Günlerden bir gün Buzz pencereden aşağı uçar ve herkes şerif Woody’nin onu yok ettiğine inanır. Woody, kendisini aklamak için Buzz’ın arkasından gider ve onu kurtarmaya uğraşır. Ancak ikiliyi burada tehlikelerle dolu maceralar karşılayacaktır. Keyifli seyirler!

Adrenalin Dolu Hız Tutkusu: Hızlı ve Öfkeli Serisi

En iyi film serileri arasında olan Hızlı ve Öfkeli, aksiyon severlerin yoğun olarak ilgisini çekmeye devam ediyor. Serinin baş karakteri Domenic Toretto, araçların değerli aksesuarlarını çalan bir çetede baş üyedir. Değerli ekipmanların çalınmasıyla baş şüpheli ilân edilir. Artık Domenic Toretto’nun peşinde bir sivil polis vardır. Polis, suçu araştırmak üzere çeteyle samimi olmaya başlarken Toretto’nun kız kardeşine aşık olur. Şimdi çözülmesi gereken sorunlar daha da büyümüştür.

Dinozorların Geri Dönüşü: Jurassic Park Serisi

Dinazorlarıyla ikonikleşmiş Jurassic Park serisi, aynı zamanda modern filmleri şekillendirme yönüyle de bilinir. 1993 yılında Steven Spielberg tarafından dünyayı hayrete düşürecek bir film yapılmıştı. Bu film, özel efektleriyle kalıpları kıracak bir filmdi ve CGI egemenliğiyle günümüze dek uzanan bir film destanı başladı. Bu filmde biyomühendislik patronu John Hammond, dinazorların klonlanarak nasıl hayata döndürülebileceğini düşünür ve onları barındıran bir park açmaya karar kılar. On iki uzman paleontolog ve iki doktoru buraya davet eder. Ancak sonrasında işler beklendiği şekilde gitmez ve ortalık karışır.

Karanlığın Savunucusu: Batman Serisi

Batman film serileri, izleyiciler tarafından özellikle seviliyor; çünkü Batman, yeteneklerini tamamen kendi kazanmış ve kendini geliştirmiş bir kahraman. Ailesi öldürülen Bruce Wayne, yakınındakilerin yol göstericiliğiyle Asya’ya taşınır. Burası, kötü adamların hesaplarıyla ve şeytanlarla kuşatılmış Gotham’dan başka bir yer değildir. Wayne, bu şehirde adaleti sağlamak ve insanların korkularını silmek ister. Yol göstericisi  Ra’s al Ghul, ona çok fazla şey öğretmiş olsa da diğer açıdan yoluna engel de koyar.

Çılgın Max’in Çöldeki İsyanı: Mad Max Serisi

Mad Max, aksiyon ve korku film serileri arasında değerlendiriliyor. İzleyicilere Post Apokaliptik, yani kıyamet sonrası bilim kurgu türünde bir içerik sunan Mad Max serisi, Mel Gibson’ın canlandırdığı 1975 yılındaki ilk filmden itibaren seviliyor. Filmdeki Max Rockatansky, son derece bıkkın bir polistir. Peşine düştüğü çetenin yardımcısını öldürdükten sonra artık onun hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Seyirciye beyaz perdeden bol bol aksiyon sunan Mad Max serisi, en iyi film serileri arasında değerli bir konuma sahip.

Dünyayı ve sanat dünyasını kasıp kavuran en iyi film serilerini sizin için sıraladık. Şimdi sıra yerinizi hazırlamakta! Cips ve içecek stoklarınız hazırsa evinizi sinema salonuna çevirmeye başlayabilirsiniz. Evdeyken dahi kendinizi sinema salonunda hissetmek için ses sistemlerinin gücünden yararlanın. Size en uygun ses sistemini tercih ederek en iyi film serilerini sinema kalitesinde izlemenin keyfine varın!

scrolltotop svg